Maydanoz Köfte Maydanoz köfte, oldukça sevilen ve besin değeri yüksek bir yemek türüdür. Sağlığa faydaları ile bilinmektedir ve genellikle sofralarda ana yemek olarak ikram edilmektedir. Çoklu misafir ağırlamalarında hem lezzeti hem de görünüşü ile ideal ana yemekler arasında yer alır. Maydanoz köfte, iştahsız çocukların bile hayır diyemediği yemeklerdendir. Özellikle çocukların gelişim dönemlerinde sıkça yemek öğünlerinde yapılması gereken maydanoz köfte, vücuda dayanıklılık sağlamakta ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmektedir. Sulu ve sıcak bir şekilde sunumu yapılan maydanoz köfte, kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Siz de ailenize, eşinize ve çocuklarınıza eşsiz bir lezzet sunmak istiyorsanız, bu akşam menüde maydanoz köfte hazırlayabilirsiniz. Tüm marifetli hanımlara tavsiye ederiz. Maydanoz Köfte İçin Gerekli Malzemeler
Maydanoz Köftenin Suyu İçin
Maydanoz Köfte Nasıl Yapılır? Öncelikle bulgura çok az su ekleyin ve karıştırın. Bulguru biraz ıslanması için bekleyin. Bu arada maydanozu çok ince bir şekilde doğrayın. Sonra kıymayı derin bir kase içerisine koyarak, içerisine doğranmış maydanozu ekleyin. İyice yoğurun ve ardından bulguru kıyma ve maydanoz karışımına ilave edin. İyice yoğrulan karışıma yumurtaları kırın ve unu ekleyin. Baharatları ve tuzu da ilave ederek tüm malzemeler bütünleşene kadar yoğurun. Yoğrulan maydanoz köfte hamurundan küçük küçük parçalar kopararak top şeklinde yuvarlayın. Köfteler, bakıldığında misketi andıracak büyüklükte olmalıdır. Yuvarladığınız köfteleri una bulayarak bir kap içerisinde biraz bekletin. Köfteler beklerken, salçalı suyun yapımına geçelim. Orta boy bir tencere alarak içerisine zeytinyağını koyun. Yağ ısındığında domates ve biber salçasını ekleyerek kavurun. Salça kavrulduktan sonra sıcak suyu ilave ederek kaynatın. Son olarak sıcak su içerisine tuzu ekleyin. Su kaynadığında unlanmış köfteleri su içerisine ilave edin. Köfteler pişince tabaklara sulu bir şekilde koyarak servis yapabilirsiniz. Maydanoz köfte hazır. Afiyet olsun. |