Maydanoz Üretimi
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Maydanoz Üretimi

Maydanoz bitkisi tohumlarıyla çoğaltılır. Bu tohumların taze olmaları gerekir. Bahçemizde derince kazılan ve düzeltilen yerlerine bu tohumlar, ilkbaharda havalar ısındığında, günün öğle saatlerinde serpilerek ve üzerleri ince toprakla örtülerek ya da daha iyisi 15-20 cm. Aralıklarla birkaç tohum bir arada olmak üzere, 1-1,5 cm. Derinliğe elle dikilir.
Tohumların çabuk çimlenmesi için bir gün önce, geceden suya yatırılması yararlı olur. Toprağa ekilmiş tohumların açgözlü karıncalar tarafından devşirilmemesi için süzgeçle sıkça sulanmaları ve çimlenme başlayıncaya dek toprağın ıslak kalması da doğru olur.

Maydanoz Üretimi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Maydanoz Üretimi

Maydanoz Üretimi

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hamilelikte Maydanoz Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Maydanoz Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

İdrar Yolu İltihabı Maydanoz Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

İdrar Yolu İltihabı Maydanoz Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Maydanoz Limon Kürü Tarifi

Maydanoz Limon Kürü Tarifi

Maydanoz Diyeti Nasıl Yapılır?

Maydanoz Diyeti Nasıl Yapılır?

Maydanoz Nasıl Ekilir

Maydanoz Nasıl Ekilir